Coachingstraject 'Familiegerichte zorg voor particuliere initiatieven'
Ondersteunt u als stichting een kindertehuis in een laag- en middeninkomensland? Bent u geraakt door de berichten dat het voor kinderen het beste is om bij (alternatieve) familie op te groeien? En wilt u samen met uw partnerorganisatie onderzoeken welke andere vormen van zorg voor kinderen er bestaan en hiervoor een plan ontwikkelen en praktische handvatten ontvangen? Lees dan vooral verder!
Het trajectBCNN start in 2025 een nieuw coachingstraject. Tijdens dit traject gaat u samen met experts en met collega-organisaties in gesprek en doet u kennis en inzicht op over onder andere:
Het eindresultaat is dat iedere organisatie in samenwerking met haar lokale partnerorganisatie een projectplan ontwikkeld heeft dat ingediend kan worden bij fondsen én in kaart heeft gebracht welke fondsen dit plan zouden kunnen financieren. Hoe ziet het traject er praktisch uit?
Voor wie?Bestuursleden of actieve vrijwilligers van Nederlandse particuliere initiatieven die werken met kinderhuizen en die (meer) gezinsgerichte en/of preventieve zorg willen bieden. Voorwaarden voor deelname:
KostenHet traject is gratis, maar niet kosteloos en dus niet vrijblijvend. Het traject kost ons ca. 1.500 euro per organisatie en wordt mede mogelijk gemaakt door BCNN en veel vrijwillige inzet van deskundigen. We verwachten dan ook aanwezigheid tijdens de plenaire sessies en tijdsinvestering om de verschillende onderdelen van het projectplan uit te werken samen met uw lokale partnerorganisatie. Meer weten?Mail coördinator Patricia Nieuwenhuizen voor een (online) kennismaking om te kijken of dit traject iets voor uw organisatie is: info@bettercarenetwork.nl.
Alle informatie vindt u ook in deze folder. | |
Eerdere deelnemers over het coachingstraject
“Het hele proces om de transitie te maken naar familiegerichte zorg is door dit traject een stuk sneller gegaan dan we hadden voorzien. We hebben afgelopen jaar meer dan 20 kinderen herenigd met hun families of in pleeggezinnen kunnen plaatsen. Het projectplan was onze leidraad tijdens deze transitie, en de feedback die we hebben ontvangen is heel waardevol voor het indienen van fondsaanvragen. Renske, stichting Let’s Care (Filipijnen)
“Het was voor ons erg waardevol om dit proces samen met andere organisaties te doorlopen en van elkaar te leren.” Anniek en Floor, stichting FAFA (Ghana)
Video met interviews oud-deelnemers
In deze video komen Robert (REMER, Brazilië) en Anniek en Floor (FAFA, Ghana) aan het woord over de meerwaarde van dit traject voor hun organisatie (duur 4,5 minuut):
| Boekje 'Kinderen zonder thuis'Hoe kun je kinderen zonder veilig thuis het beste helpen? Wat moet je weten over weeskinderen in ontwikkelingslanden? Waarom is opvang in gezinnen meestal beter dan opvang in een tehuis? Waar moet je aan denken wanneer je vrijwilligerswerk in een kinderhuis wilt doen? Deze vragen worden beantwoord in korte hoofdstukken met voorbeelden uit de praktijk. Het uitgangspunt is dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een liefdevol gezin. Hulp zou zich in de eerste plaats moeten richten op steun aan gezinnen en pas in de laatste plaats op opvang in tehuizen. Kinderen zonder ‘thuis’ is een uitgave van Better Care Network Netherlands. Het boekje is hier te downloaden of gratis te bestellen door een e-mail te sturen met uw adresgegevens te sturen aan info@bettercarenetwork.nl. U krijgt het boekje kosteloos toegestuurd. Een Engelstalige versie van het boekje is tevens beschikbaar en hier te downloaden. |
NIEUWS |
Agenda |
Deel deze pagina |
PrivacyverklaringBetter Care Network Netherlands vindt uw privacy belangrijk. Wij verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met de geldende privacywetgeving. In onze privacyverklaring staat precies wat u van ons kunt verwachten en aan welke regels we ons houden. |
|
|