U bent van harte uitgenodigd voor een presentatie over het barrièremodel dat zich richt op het voorkomen van seksueel misbruik van kinderen door Nederlanders die naar het buitenland reizen. Door deze signalen te herkennen en barrières op te werpen, kan voorkomen worden dat kinderen slachtoffer worden van kindermisbruik.
Programma
13:00 Opening Welkom door Free a Girl Nederland. Waarom zijn we hier?
13:10 De Daders en Hun Impact Presentatie door Nicole Smits, Landelijk Parket. Een overzicht van de typen misbruikers, de urgentie van het probleem en de nieuwste ontwikkelingen in de EU-wetgeving.
13:30 Wat houdt melden momenteel tegen? Presentatie door Celine Verheijen, Defence for Children – ECPAT Nederland. Wat zijn de obstakels die organisaties en reizigers tegenkomen wanneer zij signalen opvangen, maar geen melding maken. Hoe kunnen we deze drempels verlagen?
13:45 Ontdek het Barrièremodel. Neem deel aan een interactieve sessie waarin we de werkwijze en actiepunten verkennen. We bekijken gezamenlijke activiteiten en visualiseren de stappen en barrières aan de hand van reizigerprofielen.
15:00 Pauze en de gelegenheid om te netwerken
15:15 Barrièremodel in de Praktij. Doe mee aan een interactieve sessie over de mogelijkheden voor jouw organisatie: Wat zijn de kansen in jouw organisatie? Wat heb je daarvoor nodig?
15:30 World café. Een dynamisch rondetafelgesprek om ideeën en kennis met elkaar te delen. Dialoog en samenwerken staan daarbij aan de basis van deze afsluitende sessie.
Opgeven kan via email aan info@dontlookaway.nl.
CAFO organiseert vanaf februari 2025 een nieuwe cursus voor organisaties die werken met residentiele zorg en die meer familiegerichte zorg willen gaan bieden voor hun kinderen.
Deze cursus van 8 weken wordt aangeboden in een hybride format. Deelnemers voltooien wekelijks ee online programma, gevolgd door een wekelijkse livesessie via Zoom, waarin ze bespreken wat ze hebben geleerd en waarin ze ook van elkaar leren.
Meer weten over dit traject? U leest het hier.
Zet u zich in voor een stichting die (de bouw van) een kindertehuis ondersteunt? Kunt u zich vinden in de onderzoeken die uitwijzen dat het voor kinderen het beste is om in een gezin op te groeien? En wilt u zoeken naar wegen om meer familiegerichte zorg te bieden, bijvoorbeeld door te voorkómen dat ouders hun kinderen naar een opvanghuis moeten brengen, of door begeleiding te bieden waardoor kinderen herenigd kunnen worden met hun families? Dan is het trainingstraject ‘Familiegerichte zorg’ misschien iets voor u.
Informatiebijeenkomst 18 februari
Op dinsdag 18 februari 2025 om 20.00 u organiseren we een (online) informatiebijeenkomst over het trainingstraject, dat BCNN in mei 2025 voor de derde keer aan gaat bieden. We vertellen u meer over de training, de begeleiding en wat u als resultaat kunt verwachten. Deelnemers uit 2023 en 2024 zullen vertellen wat de training hen opgeleverd heeft. Indien gewenst kunnen we op een ander moment met u individueel in gesprek als u nog vragen hebt.
Over de trainingstraject ’Familiegerichte zorg’
Tijdens zeven online trainingsbijeenkomsten gaat u samen met experts en met collega-organisaties in gesprek en doet u kennis en inzicht op over onder andere:
- het belang van familiegerichte zorg.
- mogelijkheden om fondsen te werven om een transitie en/of nieuwe vormen van zorg te bekostigen.
- de verschillende vormen van alternatieve zorg voor kinderen (informele opvang, netwerkpleegzorg, formele pleegzorg, gezinshuizen, residentiële zorg).
- preventie en familieversterking (o.a. ouderschapsondersteuning, gatekeeping en household economic strengthening, empowerment van kinderen).
- re-integratie van kinderen en hereniging van kinderen met hun familie.
Het eindresultaat is dat iedere organisatie in samenwerking met haar lokale partnerorganisatie een projectplan ontwikkeld heeft dat ingediend kan worden bij fondsen én in kaart heeft gebracht welke fondsen dit plan zouden kunnen financieren.
Het traject wordt kosteloos aangeboden.
Meer weten over de training?
U leest er meer over op deze themapagina.
Vragen of opgeven voor de informatiebijeenkomst?
Dat kan via email aan coördinator Patricia Nieuwenhuizen: info@bettercarenetwork.nl.
Het hele proces om de transitie te maken naar familiegerichte zorg is door dit traject een stuk sneller gegaan dan we hadden voorzien. We hebben afgelopen jaar meer dan 20 kinderen herenigd met hun families of in pleeggezinnen kunnen plaatsen. Het projectplan was onze leidraad tijdens deze transitie, en de feedback die we hebben ontvangen is heel waardevol voor het indienen van fondsaanvragen.
Renske, stichting Let’s Care (Filipijnen)
Op donderdag 3 april lanceert ECPAT International een wereldwijde studie naar acties van zowel zendende als ontvangende landen van vrijwilligerstoerisme, over hoe kinderen het beste te beschermen tegen (vaak onbedoelde) schade.
Het webinar wordt gehouden samen met Mama Fatima, UN Special Rapporteur on the Sale and Sexual Exploitation of Children, vertegenwoordigers van overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Tijdens het webinar lanceert ECPAT de eerste wereldwijde casestudy met modellen en ervaringen, ontwikkeld in samenwerking met Better Care Network en het ECPAT-netwerk uit o.a. Cambodja, de Filipijnen, Sri Lanka, Indonesië, Nederland, Duitsland, Ierland, Noorwegen. Er wordt ook een technische briefing gepresenteerd om actie in landen en regio’s te begeleiden.
Opgeven voor dit webinar kan via deze link.
Agenda |
Deel deze pagina |
PrivacyverklaringBetter Care Network Netherlands vindt uw privacy belangrijk. Wij verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met de geldende privacywetgeving. In onze privacyverklaring staat precies wat u van ons kunt verwachten en aan welke regels we ons houden. |
|
|