'Orphanage Trafficking Legislative Toolkit'

Interparlementaire Taskforce Mensenhandel

De Interparliamentary Taskforce on Human Trafficking is een consortium van parlementsleden, congresleden, regeringsleiders en ervaringsdeskundigen die zich inzetten om beleidsoplossingen te creëren en wetgevers te informeren om een einde te maken aan mensenhandel. 

Bijna 1/3 van alle slachtoffers van mensenhandel wereldwijd is kind. Mensenhandel in weeshuizen wordt gedefinieerd als het rekruteren of overbrengen van kinderen uit hun families naar weeshuizen met als doel uitbuiting of winst. De handel in kinderen in weeshuizen omvat degenen die deze kinderen ontvangen, vervoeren en onderdak bieden. Handelaren kunnen directeuren of personeelsleden van weeshuizen zijn, ronselaars die kinderen zoeken (soms ’child finders’ genoemd), gemeenschapsleiders of -leden of ambtenaren die persoonlijk voordeel willen halen uit het doorverwijzen van kinderen naar zorginstellingen.

De Taskforce heeft een toolkit ontwikkeld om handel van kinderen in weeshuizen tegen te gaan, inclusief een korte video die de problemen illustreert. U kunt alle informatie vinden op deze themapagina (https://taskforceonht.org/orphanage-trafficking/).

 

Schermafbeelding 2024-06-06 153346 Schermafbeelding 2024-06-06 153346