Welzijn van verzorgers in Ethiopië

Onderzoek naar verzorgers die verantwoordelijk zijn voor kwetsbare kinderen

Door aanhoudende armoede en terugkerende humanitaire crises in Ethiopië is er een toename van het aantal gezinnen met wees- en kwetsbare kinderen. 

Deze studie onderzocht het welzijn van de verzorgers die verantwoordelijk zijn voor deze kinderen. De steekproef bestond uit zes personen waaronder opa/oma’s, alleenstaande ouders en voogden zonder bloedverwantschap. 

De studie toont aan deze verzorgers moeite hebben om in de basisbehoeften van de kinderen te voorzien. Ook blijkt dat ze het lastig vinden om de juiste opvoedende rol te vervullen. De vezorgers ervaren veel stress en dragen veel lasten met zich mee. 

Spiritualiteit (o.a. religie) kwam naar voren als een copingmechanisme voor de verzorgers. 

De resultaten onderstrepen dat de tekorten op basisbehoeften en het slechte welzijn onmiddellijk aandacht vereisen. Humanitaire zorg en ondersteuning zijn snel nodig om verzorgers hulp te bieden op zowel de korte- als lange termijn. Een deel van de ondersteuning kan zich ook richten op extra spirituele steun. 

In verband met de kleine steekproef is het belangrijk dat er verder onderzoek wordt gedaan naar het welzijn van de verzorgers, inclusief de rol van spirituele coping. 

 

Klik hier (https://bettercarenetwork.org/sites/default/files/2024-05/children-11-00380.pdf) om het onderzoek te lezen. 

 

 

fullsizeoutput_9c9 fullsizeoutput_9c9