Rapport over de rol van kostscholen voor kwetsbare kinderen

Onderzoek door UNICEF

UNICEF heeft een rapport gepubliceerd over de rol van kostscholen voor kwetsbare kinderen in Europa en Centraal Azië. Het doel van het rapport is om te benadrukken dat er verschillende soorten kostscholen zijn die verschillende rollen vervullen. Volgens onderzoek dragen meerdere factoren bij aan het voortdurende en ongepaste gebruik van kostscholen, zoals geen ouderlijke zorg en armoede. Daarnaast wordt in het rapport benadrukt dat er behoefte is aan kaders en richtlijnen om kostscholen als aanbieders van zorg en onderwijs te kunnen reguleren.

Het rapport gaat in op de zorgen over de kwaliteit van de zorg en het onderwijs en benoemt zelfs dat alle kinderen in kostscholen als ’kwetsbaar’ geclassificeerd kunnen. 

Verschillende aanbevelingen worden beschreven waaronder het pleiten voor de erkenning van kostscholen als alternatieve zorg. Dit om ervoor te zorgen dat kostscholen zich houden aan de VN-Richtlijnen voor Alternatieve Zorg. 

Lees het rapport hier (https://www.unicef.org/eca/reports/role-boarding-schools-vulnerable-children-europe-and-central-asia-region). 

 

 

fullsizeoutput_9c0 fullsizeoutput_9c0