Video met tools rondom trauma, veiligheid en veerkracht

BCNN serie over mentale gezondheid

In de wereld van kinderen is het van groot belang om op een kindvriendelijke manier over trauma te praten en samen te werken aan meer innerlijke veiligheid. Daarom heeft het Veerkracht Expertise Centrum speciale toolkits ontwikkeld: de trauma en veiligheid toolkit en de veerkracht toolkit.

De trauma en veiligheid toolkit biedt (pleeg)ouders, verzorgers en professionals een speelse benadering om met kinderen over trauma te praten. Het helpt hen om op een begrijpelijke manier uit te leggen wat trauma is en hoe het invloed kan hebben op hun gevoelens en gedrag. Ook helpt het bij het in kaart brengen van triggers, kindvriendelijke manieren om met emoties om te gaan en nog veel meer. Daarnaast biedt deze toolkit ook praktische  tools om samen met het kind aan meer innerlijke veiligheid te werken.

De veerkracht toolkit richt zich op het identificeren en versterken van veerkrachtbronnen bij kinderen.  Deze toolkit biedt creatieve activiteiten, spelletjes en gespreksstarters die de veerkracht van kinderen kunnen vergroten en hun gelijk duidelijk maakt welke bronnen voor hen kunnen werken. 

Door gebruik te maken van deze toolkits wordt er een speelse benadering gecreëerd waarmee zowel ouders als professionals in staat zijn om belangrijke onderwerpen zoals trauma, innerlijke veiligheid en veerkracht bespreekbaar te maken met kinderen. Op deze manier kunnen zij samen bouwen aan een sterke emotionele basis voor de toekomstige ontwikkeling van het kind.

In deze video (https://youtu.be/sLmTWI2GZeY) licht Naomi Vandamme in vijf minuten de materialen kort toe. 

Alles over de veerkrachtbox vind je via deze link (https://thementalbox.com/). 

 

9200000091316585 9200000091316585