Save the date! Netwerkmiddag Better Care Network: 4 oktober 2013

ingevoerd op 20-6-2013

Het is weer bijna zover. De jaarlijkse netwerkmiddag van het Better Care Network komt er aan!

SAVE THE DATE! vrijdag 4 oktober 2013


Dit jaar zal de netwerkmiddag in het teken staan van het recent uitgekomen handboek voor het in de praktijk brengen van de internationale richtlijnen voor alternatieve zorg voor kinderen.

Meer dan 2 miljoen kinderen wereldwijd leven in instituties. Van zeker 80% van deze kinderen is nog 1 of beide ouders in leven. Veel van deze kinderen lopen het gevaar om onnodig van hun families gescheiden te worden terwijl voor andere kinderen alternatieve vormen van zorg nodig zijn. Deze kinderen lopen een groter risico om verwaarloosd, uitgebuit of mishandeld te worden.

De richtlijnen voor alternatieve zorg voor kinderen, waarover we hier op de website regelmatig berichten, werden in 2009 verwelkomd door de Algemene Vergadering van de VN.
Na 5 jaar onderhandelen betekende de aanname van deze richtlijnen een fundamentele wijziging in beleid; het onderschreef voor het eerst het belang om te investeren in families en het voorkomen dat kinderen van hun families gescheiden worden. Sinds het aannemen van de richtlijnen is de uitdaging van de implementatie ervan gebleven.

Hoe brengen we de richtlijnen in de praktijk? Dit is waar we het tijdens de netwerkmiddag samen over zullen hebben. Het belooft een inspirerende middag te worden waar veel ruimte is voor inbreng van eigen ervaringen en discussie.

Meer informatie volgt binnenkort op de website en via de nieuwsbrief.
Wil je je alvast inschrijven, stuur dan een email aan info@bettercarenetwork.nl (mailto:info@bettercarenetwork.nl)