Folder Vrijwilligerswerk: nu te downloaden

ingevoerd op 30-5-2011

De folder ’Vrijwilligerswerk’, voor vrijwilligers die met kinderen gaan werken in een ontwikkelingsland, is gereed. Hij is goed te gebruiken voor hen die een stage in een kinderproject gaan volgen.

De folder is vanaf nu te downloaden op onze website:

BCN-folder-vrijwilligers.pdf (115 Kb) (http://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/31778_BCN_folder_vrijwilligers.pdf)

Deze folder is tot stand gekomen na consultaties met alle betrokkenen: kinderen en jongeren in Peru, Zuid-Afrika en Kenia, de leiding van kinderhuizen in die landen, jongeren die ontwikkelingswerk doen, mensen die zich bezig houden in Nederland met het organiseren van stages en vrijwilligerswerk en deelnemers aan twee workshops op Afrikadagen in 2009 en 2010.

Tips voor wat je wel en vooral wat je niet moet doen en heel belangrijke aanwijzingen voor hen die op pad gaan deze zomer van allen die ervaring hebben, zowel hier als daar: neem ze ter harte! Dank aan allen die mee hebben gedacht en de werkgroep kwaliteit die het heeft uitgewerkt.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een trainingsaanbod voor organisaties die vrijwilligers werven en we zullen ook zelf de mogelijkheid bieden om de training te volgen. Daar hoor je meer over.

Je kunt de folder bestellen bij: info@bettercarenetwork.nl (mailto:info@bettercarenetwork.nl)

We zien uit naar jullie reacties!