Pleegzorg in de Afrikaanse context:: een studie in Namibië

ingevoerd op 22-11-2010

In Namibia is een studie gedaan naar hoe pleegzorg het beste kan worden georganiseerd. Hiervan is het rapport nu beschikbaar.

In dit rapport vind je een verslag van de consultaties die gehouden zijn en aanbevelingen voor een nieuw framework hoe pleegzorg het beste georganiseerd kan worden. Inmiddels is het land begonnen met de implementatie met de ontwikkeling van standaards, richtlijnen en een training voor organisaties die zich willen gaan richten op de ontwikkeling van pleegzorg. In 2011 zal begonnen worden met de implementatie van die ontwikkelingen in één van de kinderhuizen die zal worden omgebouwd tot een kortverblijf opvang en gezinsgroepen voor tieners terwijl de kleinere kinderen in pleeggezinnen geplaatst zullen worden.

Meer informatie over dit proces dat ook ideeën kan geven aan andere landen bij Bep van Sloten, coördinator BCNN op info@bettercarenetwork.nl

Op de FICE conferentie in Zuid Afrika die van 7 - 9 december gehouden wordt in Stellenbosch wordt deze studie gepresenteerd.

U vindt het rapport op: