Georgië, van tehuis naar een thuis, project van de maand

ingevoerd op 27-8-2010

De komende maand staat het model van gezinshuizen in Georgië, een project gesteund vanuit Nederland door de Stichting Breath centraal als goed voorbeeld van alternatieve zorg in een gezinsomgeving.

Niet voor alle kinderen is het mogelijk thuis geholpen te worden of in een pleeggezin te wonen of in eigen land geadopteerd te worden. Ook een kinderhuis kan een thuis zijn als het kleinschalig is opgezet als een gezin. Dat bewijzen de goede resultaten van de gezinshuizen in Nederland maar ook elders.

Stichting Breath, die zowel in Nederland als in Georgiië (en andere landen) een lokaal bestuur heeft, toont dit aan. Goede samenwerking met de lokale kinderbescherming en overheid en contacten met sport en onderwijs, de vaste ouders die met de kinderen wonen en leven, en de goede ervaringen met contacten met de eigen ouders vand e kinderen maken dit een mooi voorbeeld van hoe je kunt voorkomen dat kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien, belanden in een ”tehuis”.

De beschrijving van dit voorbeeld vindt u op de pagina praktijkvoorbeelden én via de speciale ”praktijkvoorbeeld van de maand” link op de homepage van onze website: