Project Menstruele hygiëne voor meisjes/vrouwen in Ontwikkelingslanden: kunstenaars doorbreken taboe

ingevoerd op 11-1-2009

KUNSTENAARS DOORBREKEN TABOE DOOR HET UITBEELDEN
VAN EUFEMISMEN OVER MENSTRUATIE

 
EXPOSITIE VROUW EN VERBAND
OPENING/VEILING 7 FEBRUARI 2009, 11.00–16.00 UUR

Ondanks het gemak waarmee er tegenwoordig over seksualiteit wordt gesproken, vinden veel meisjes/vrouwen, vooral die uit ontwikkelingslanden, menstruatie en menstruele hygiëne een moeilijk bespreekbaar onderwerp.

Van 3–27 februari 2009 vindt er in het Atrium van het Stadhuis Den Haag in het kader van het project Menstruele Hygiëne voor meisjes/vrouwen in Ontwikkelingslanden een expositie van kunstwerken plaats, die de unieke versluierende taal (eufemismen) uitbeelden die vrouwen voor menstruatie gebruiken. De opening van de expositie en de veiling van de kunstwerken vindt plaats op zaterdag 7 februari 2009 tussen 11.00–17.00 uur.

Het doel van het project is het vergroten van de toegankelijkheid en verkrijgbaarheid van betaalbaar maandverband voor vrouwen/meisjes in ontwikkelingslanden, waardoor in het bijzonder het recht op onderwijs en het recht op gezondheid gerealiseerd kunnen worden. Veranderingen op dit gebied kunnen de economische ontwikkeling van deze landen ten goede komen.

Voor meer informatie over het project Menstruele Hygiëne voor meisjes/vrouwen in Ontwikkelingslanden en/of het opvragen van het achtergrondpaper waarin de problematiek beschreven staat, kunt u contact opnemen met:
• Varina Tjon A Ten: tjonaten079@casema.nl (initiator, research),
• Evita Tjon A Ten: evita.t.a.t@gmail.com (organisatie evenement, fondswerving, PR)
uitnodiging veiling uitnodiging veiling